Jak poradzić sobie z owadami w punkcie gastronomicznym?

Punkty gastronomiczne, foodtrucki i lodziarnie to miejsca, do których chętnie zaglądamy wiosną i latem. Są to jednocześnie okresy, w których przyroda budzi się do życia. Jednym z większych problemów restauracji w sezonie wiosenno- letnim są owady. W przestrzeni, w której znajdują się produkty spożywcze nie mogą znajdować się owady, które roznoszą choroby i nieczystości. Dlatego ważnym elementem zaopatrzenia restauracyjnego jest świetlówka do lampy owadobójczej.

Owady- Nieproszeni goście

W jaki sposób działa świetlówka do lampy owadobójczej? Jej działanie oparte jest na przyciąganiu nieproszonych “gości” i ich niwelowaniu. Jest więc wabikiem, do którego lgną różnego rodzaju owady. Jest to świetlówka UV, która zabija owady, lecz jej działanie jest w pełni bezpieczne dla człowieka.

Tego typu urządzenia są działają na: muszki owocówki, komary, osy i wiele innych. Doskonale sprawdza się w masarniach, cukierniach, foodtrackach, lodziarniach czy punktach garmażeryjnych, gdzie chmara owadów jest prawdziwą zmorą. Świetlówka do lampy owadobójczej ma duży zasięg działania, dzięki czemu jest niezwykle wydajna. Jej działania doceniają pracownicy kuchni, a także klienci indywidualni, którzy lampę owadobójczą lokują w swoich domostwach.

Tego typu rozwiązanie jest optymalne do wyeliminowania owadów na tarasach, balkonach, w ogrodach, gdzie chętnie przyjmujemy gości i relaksujemy się.

Ponadto, świetlówki do lamp owadobójczych świetnie sprawdzą się również w pomieszczeniach przechowujących produkty spożywcze, takich jak: magazyny, spichlerze.