Taboret gastronomiczny- rodzaje

Najpopularniejszymi wariantami taboretów gastronomicznych są taboret gazowy, taborety elektryczne lub indukcyjne. W sklepach wyposażających kuchnie, możemy również nabyć modele elektryczno-gazowe. Te niezawodne urządzenia grzewcze sprawdzają się zarówno w warunkach domowych, jak i przemysłowych.

Taboret gazowy czy elektryczny?

Sytuacje, w których można wykorzystać taborety gastronomiczne są niezliczone. Jedną z nich są imprezy okolicznościowe, które są przygotowywane dla dużej liczby gości. Ich wydajność i ergonomia przyczyniły się do tego, iż obecnie stanowią absolutną podstawę wyposażenia punktu  gastronomicznego i restauracji. Łatwo jest przetransportować, a ich użytkowanie jest praktycznie bezproblemowe.

Wśród dostępnych na rynku urządzeń tego typu, wyróżniamy taborety gazowe, taborety elektryczne, a także mechanizmy łączące oba powyższe typy.  Taboret gazowy możemy zasilać butlą gazową lub gazem ziemnym. Przy tym sposobie podgrzewania, należy pamiętać o cyklicznej wymianie butli. Jednak jeśli chodzi o przygotowywanie posiłków “w terenie” ta opcja jest zdecydowanie najlepsza. Wyruszając w podróż, na piknik lub przygotowując się do relaksu na świeżym powietrzu, należy pamiętać o tym, że z dużym prawdopodobieństwem będziemy odcięci od prądu.

Taborety elektryczne są często wybierane do obróbki termicznej żywności w średniej gastronomii. Coraz częściej wybierane są taborety indukcyjne, jako uzupełnienie pełnowymiarowej kuchni.

Taboret grzewczy pozwala na szybkie, ekonomiczne i wydaje gotowanie. Dzięki niemu możemy doposażyć kuchnię o dodatkowe palniki, nie nadwyrężając budżetu. Największym zainteresowaniem cieszą się taborety jedno lub dwu- palnikowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Releated

Taboret gastronomiczny- musisz go mieć!

Taboret gastronomiczny to niezbędne urządzenie wszędzie tam, gdzie nie ma dostatecznych warunków do pracy na w pełni wyposażonej kuchni. Ponadto, to niewielkie urządzenie dostarcza dodatkowego palnika  tam, gdzie standardowe kuchenki nie wystarczają do przygotowania potraw. Taboret gastronomiczny jest powszechnie użytkowany w kuchniach polowych, na wakacjach, w dalekich podróżach, oraz wszelkich placówkach gastronomicznych. Taboret gastronomiczny- ergonomiczne […]