Wytrzymałe tace gastronomiczne- jak je wybrać?

W branży gastronomicznej takie cechy produktów, jak wytrzymałość są bardzo pożądane. Intensywne użytkowanie zastawy, tac, urządzeń kuchennych wpływają na ich “żywotność”. Warto więc już na poziomie nabywania tych przedmiotów, warto zwracać uwagę na materiały, z których są wykonane.

Jednym z ważniejszych akcesoriów  używanych pracy w gastronomii są tace. Wśród wielu modeli, najchętniej wybierane są tace z melaminy i tace ze stali nierdzewnej.

Wybierz dobrze: tace z melaminy czy tace ze stali nierdzewnej?

Przy wyborze tac gastronomicznych, należy pamiętać o tym, by były one odporne na działanie szkodliwych czynników zewnętrznych i odkształcanie. Dużym zainteresowaniem wśród szefów kuchni i kelnerów na całym świecie cieszą się tace ze stali nierdzewnej. Materiał ten wspaniale sprawdza się w ciężkich, specyficznych warunkach pracy i wykazuje szerokie zastosowanie w przemyśle. Jego cechą nadrzędną jest trwałość. Tace ze stali nierdzewnej, wykazują właściwości antykorozyjne, nawet przez długi okres kontaktu z wodą. Ponadto, produkt ten świetnie wygląda przez wiele lat intensywnego użytkowania, dzięki czemu jest to akcesorium kelnerskie, którego nabywanie jest opłacalne.Tace ze stali nierdzewnej można użytkować na świeżym powietrzu- są odporne na działanie czynników atmosferycznych. W dodatku, jej odporność na działanie wysokich temperatur w znacznym stopniu wpływa na komfort serwowania gorących posiłków.

Niezwykle popularne są również tace z melaminy, które są bardzo odporne na działanie tłuszczu, kwasów i zasad. Ponadto występują w szerokiej gamie kolorystycznej. Ponadto, są wyjątkowo oporne na stłuczenia i można je myć w zmywarce.

Trwałe,  uniwersalne tace w Twojej kuchni

Czy możemy sobie wyobrazić kuchnię nie wyposażoną w tace? Oczywiście, że nie! Zwłaszcza, jeśli do naszych drzwi pukają “imieninowi” goście lub rodzina, która pragnie z nami wspólnie spędzić święta. Tace są niezwykle praktycznym akcesorium, pomagającym ogarnąć świąteczny chaos.

Zanim jednak zdecydujemy się na ich zakup, warto wybrać najtrwalsze z nich. W tej konkurencji nie ma mocniejszych, bardziej odpornych na uszkodzenia chemiczne i mechaniczne tac niż tace z melaminy lub tace ze stali nierdzewnej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Releated

Tace- niezbędne w gastronomii

Tace gastronomiczne są nieodłącznym elementem wyposażenia restauracyjnego. Doskonale sprawdzają się również w domu, przy serwowaniu gościom posiłków podczas imprez okolicznościowych. O tym, że tace są niezbędne w gastronomii, wiadomo od tysięcy lat. Przykładem może tu być taca kelnerska, która stanowi absolutny must have wyposażenia restauracyjnego. Tace towarzyszą naszemu biesiadowaniu od czasów antycznych.  Były one wytwarzane […]

Tace gastronomiczne- dopasowane do charakteru miejsca

Kompletując tace gastronomiczne, warto zwrócić uwagę na ich kształt. Należy wybrać takie tace, aby ich rozmiar był dopasowany do wielkości i ilości talerzy, na których serwowane są posiłki lub napoje. Wśród niezliczonej ilości kształtów, dużym zainteresowaniem cieszą się klasyczne tace kelnerskie: owalne, okrągłe, prostokątne.  W sklepach możliwe są do nabycia tace w kształcie drewnianej skrzynki, […]